Restaurant Casamar
C/ del Nero, 3 – Llafranc
Tel. 972 300 104
CAMPANYA GASTRONÒMICA ES NIU
Es Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s’hi posava carn, ja que es tractava d’un plat de Quaresma.
Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques.
La preparació d’aquest plat és molt llarga pel que molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d’aquestes jornades, que neixen l’any 1998, és, d’una banda, fer conèixer Es Niu als que encara no l’han descobert i, de l’altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.